Snelkookpanrisotto
03/04/2022
/
Snelkookpanrisotto
Je kunt elk risottorecept gebruiken voor deze bereidingsmanier. De essentie is dat de rijst 8 min op druk moet koken (ongelooflijk, toch?). En je hebt waarschijnlijk wat meer vocht nodig dan bij je gewone recept - 1l vocht op 400 gr rijst.
Course Diner
Keyword Risotto
Prep Time 15 minutes
Cook Time 8 minutes
Servings 5
Equipment
- Snelkookpan
Ingredients
- Ui, knoflook, wortel, prei, selderij, venkel(zaad) of andere smaakmakers
- 400 gr risottorijst
- 100 ml wijn (ongeveer een glas) bij gebrek aan wijn kan andere drank of zelfs een scheut balsamicoazijn ook prima
- 1 bouillontablet
- 1 liter water
- 1 kg groente
- (chorizo) worst of iets vergelijkbaars
- 50 gr parmezaanse kaas, geraspt indien voorradig; anders een theelepeltje miso of een beetje extra zout
- evt. halve citroen (sap en schil)
Instructions
- Fruit de ui of andere smaakmakers aan in voldoende olie
- Bak de risotto mee
- Blus af met de wijn
- Voeg de bouillon toe (doe niet minder dan 1 liter per 400 gr rijst, dat is precies op het randje)
- Voeg evt. de nu groente toe (dat kookt dan wel een beetje suf), of bereid die apart
- Doe de deksel op de snelkookpan en laat op hoge druk komen. Als de pan op druk is 8 min laten koken
- Bak ondertussen evt. de worstjes en/of andere bijlagen
- Laat de druk uit de pan. Roer, zodra de pan open kan, de andere ingrediënten erdoor.
Notes
Normaal is 1 bouillontablet geschikt voor 500 ml water; maar de risotto wordt te zout als je twee tabletten gebruikt. Maak dus 1 liter bouillon met 1 tablet en voeg evt. later wat zout toe.