Snelkookpanrisotto

Print

Snelkookpanrisotto

Je kunt elk risottorecept gebruiken voor deze bereidingsmanier. De essentie is dat de rijst 8 min op druk moet koken (ongelooflijk, toch?). En je hebt waarschijnlijk wat meer vocht nodig dan bij je gewone recept - 1l vocht op 400 gr rijst.
Course Diner
Keyword Risotto
Prep Time 15 minutes
Cook Time 8 minutes
Servings 5

Equipment

  • Snelkookpan

Ingredients

  • Ui, knoflook, wortel, prei, selderij, venkel(zaad) of andere smaakmakers
  • 400 gr risottorijst
  • 100 ml wijn (ongeveer een glas) bij gebrek aan wijn kan andere drank of zelfs een scheut balsamicoazijn ook prima
  • 1 bouillontablet
  • 1 liter water
  • 1 kg groente
  • (chorizo) worst of iets vergelijkbaars
  • 50 gr parmezaanse kaas, geraspt indien voorradig; anders een theelepeltje miso of een beetje extra zout
  • evt. halve citroen (sap en schil)

Instructions

  • Fruit de ui of andere smaakmakers aan in voldoende olie
  • Bak de risotto mee
  • Blus af met de wijn
  • Voeg de bouillon toe (doe niet minder dan 1 liter per 400 gr rijst, dat is precies op het randje)
  • Voeg evt. de nu groente toe (dat kookt dan wel een beetje suf), of bereid die apart
  • Doe de deksel op de snelkookpan en laat op hoge druk komen. Als de pan op druk is 8 min laten koken
  • Bak ondertussen evt. de worstjes en/of andere bijlagen
  • Laat de druk uit de pan. Roer, zodra de pan open kan, de andere ingrediënten erdoor.

Notes

Normaal is 1 bouillontablet geschikt voor 500 ml water; maar de risotto wordt te zout als je twee tabletten gebruikt. Maak dus 1 liter bouillon met 1 tablet en voeg evt. later wat zout toe.