Je kunt elk risottorecept gebruiken voor deze bereidingsmanier. De essentie is dat de rijst 8 min op druk moet koken (ongelooflijk, toch?). En je hebt waarschijnlijk wat meer vocht nodig dan bij je gewone recept - 1l vocht op 400 gr rijst.
Course Diner
Keyword Risotto
Prep Time 15minutes
Cook Time 8minutes
Servings 5
Equipment
Snelkookpan
Ingredients
Ui, knoflook, wortel, prei, selderij, venkel(zaad) of andere smaakmakers
400grrisottorijst
100mlwijn (ongeveer een glas)bij gebrek aan wijn kan andere drank of zelfs een scheut balsamicoazijn ook prima
1bouillontablet
1literwater
1kggroente
(chorizo) worstof iets vergelijkbaars
50grparmezaanse kaas, gerasptindien voorradig; anders een theelepeltje miso of een beetje extra zout
evt. halvecitroen (sap en schil)
Instructions
Fruit de ui of andere smaakmakers aan in voldoende olie
Bak de risotto mee
Blus af met de wijn
Voeg de bouillon toe (doe niet minder dan 1 liter per 400 gr rijst, dat is precies op het randje)
Voeg evt. de nu groente toe (dat kookt dan wel een beetje suf), of bereid die apart
Doe de deksel op de snelkookpan en laat op hoge druk komen. Als de pan op druk is 8 min laten koken
Bak ondertussen evt. de worstjes en/of andere bijlagen
Laat de druk uit de pan. Roer, zodra de pan open kan, de andere ingrediƫnten erdoor.
Notes
Normaal is 1 bouillontablet geschikt voor 500 ml water; maar de risotto wordt te zout als je twee tabletten gebruikt. Maak dus 1 liter bouillon met 1 tablet en voeg evt. later wat zout toe.