Cake (basisrecept)

Print

Cake (basisrecept)

Niets zo'n traktatie als een verse plak zelfgebakken cake op de boot. En dat terwijl het super makkelijk is! Wegen, roeren, bakken, klaar.
Deze cake is de allermakkelijkste, want alle basisingrediënten gaan er in gelijke verhoudingen in (200gr bloem, suiker, olie en eieren).
Course Koek en taart
Keyword Cake
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 12 plakken

Equipment

  • 1 Cakeblik
  • 1 vel (herbruikbaar) bakpapier, of het blik invetten

Ingredients

Basisingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 200 gr suiker
  • 200 gr/ml olie (of boter)
  • 4 eieren (=200 gr)
  • evt. 2 el melk (of 1 tl melkpoeder)

Ingrediënten voor de smaak

  • Evt. citroenschil
  • Evt sap van 1-2 citroenen
  • Evt. fruit, in stukjes

Instructions

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Droge ingrediënten bij elkaar
  • Natte ingredienten erbij. Roeren
  • In met bakpapier bekleed cakeblik, 30-45 min (tot een mes er schoon uitkomt)

Notes

De melksuikers in de melk zorgen voor het karamelkleurige, kleffe laagje bovenop de cake. Zonder kan prima, maar met is écht lekkerder