Niets zo'n traktatie als een verse plak zelfgebakken cake op de boot. En dat terwijl het super makkelijk is! Wegen, roeren, bakken, klaar.Deze cake is de allermakkelijkste, want alle basisingrediënten gaan er in gelijke verhoudingen in (200gr bloem, suiker, olie en eieren).
Course Koek en taart
Keyword Cake
Prep Time 10minutes
Cook Time 40minutes
Servings 12plakken
Equipment
1 Cakeblik
1 vel (herbruikbaar) bakpapier, of het blik invetten
Ingredients
Basisingrediënten
200grbloem
1tlbakpoeder
1snufzout
200grsuiker
200gr/mlolie(of boter)
4eieren (=200 gr)
evt. 2elmelk (of 1 tl melkpoeder)
Ingrediënten voor de smaak
Evt.citroenschil
Evt sap van 1-2citroenen
Evt.fruit, in stukjes
Instructions
Oven voorverwarmen op 180°C
Droge ingrediënten bij elkaar
Natte ingredienten erbij. Roeren
In met bakpapier bekleed cakeblik, 30-45 min (tot een mes er schoon uitkomt)
Notes
De melksuikers in de melk zorgen voor het karamelkleurige, kleffe laagje bovenop de cake. Zonder kan prima, maar met is écht lekkerder