Rooster de walnoten in de oven – ik doe dat vaak tijdens het voorverwarmen voor brood of iets anders. Laat afkoelen en hak fijn in een keukenmachine of staafmixer bakje. Aan boord hebben wij een handmatige ‘keukenmachine’(Tefal 5 Second Chopper)
Bak de kip in de olie en boter in een snelkookpan of braadpan (zie verderop).
Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout(alternatief: bestrooi de rauwe kip een dag van tevoren met zout, dat maakt het nóg lekkerder).
Bak de uien glazig en schraap de aanbaksels van de kip los. Voeg de specerijen toe en bak kort mee.
Doe de kip terug in de pan en voeg de bouillon en de granaatappelmelasse toe.
Snelle versie: kook het geheel 15 minuten op hoge druk in de snelkookpan, draai het gas uit en laat van druk afkomen. Roer de walnoten erdoor. /// Officiële versie: stoof met de deksel op de pan 30 min. Voeg de walnoten toe. Stoof dan nog 45 min met deksel en evt. 15 min zonder deksel zodat het een beetje inkookt. Kortom: koop een snelkookpan ;)
Haal de kip uit de pan, pluk het vlees in stukken en doe weer terug in de pan.
Lekker met rijst en een frisse salade of gebakken aubergine. Het is de volgende dag nog lekkerder.