Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed het cakeblik met bakpapier (tip: frommel het papier een paar keer op tot een prop, dan blijft het daarna beter zitten).
Hak de dadels in stukjes en wel ze een half uurtje in heet water.
Meng de boter en suiker (houten lepel gaat het best).
Roer een voor een de eieren erdoor en daarna de black treacle of stroop .
Meng met de droge ingrediƫnten en daarna de melk
Prak de dadels een beetje fijn met een vork en roer ze door het beslag
Giet het beslag in de cakevorm. Bak 30-40 minuten tot de cake gerezen is en gaar in het midden (een prikker of vork komt er schoon uit)
Maak ondertussen de saus: doe de suiker en boter met de helft van de room in een steelpan met dikke bodem. Kook en roer tot de suiker is opgelost.
Roer de black treacle of stroop erdoor en laat 2-3 minuten koken tot het een diepe karamelkleur heeft. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de room erdoor
Giet als de cake gaar is de saus over de bovenkant. Die dikt in als hij afkoelt. Het is eigenlijk de volgende dag het lekkerst, maar ja.