Dit is eigenlijk geen recept. Het is gewoon het combineren van allemaal lekkere dingen. Maar als je al weken verstoken bent van verse groenten is variatie belangrijk en inspiratie ver te zoeken. Deze lijst helpt me altijd. Je kiest gewoon 1 of 2 ingrediënten uit elke categorie en mikt ze bij elkaar :)
Course Diner
Keyword Salade
Prep Time 10minutes
Ingredients
Koolhydraten & substantie
Kikkererwten
Zwarte bonen
Linzen
Kidneybonen
Aardappelen(gekookt, geroosterd of gebakken)
Zoete aardappelen
Couscous
Bulgur
Noodles
Pasta
Tofu
Tempeh
Oud brood(panzella)
Fris & vitaminen
Tomaten(evt. uit blik)
Paprika(gegrild, uit pot)
Artisjokharten(uit blik)
Komkommer/courgette(evt. ingemaakt)
Kool witte/rode(gebakken of rauw)
Koolrabi
Pastinaak(gebakken of rauw, geraspt)
Wortel(gebakken of rauw, geraspt)
Venkel(gebakken of rauw)
Zuurkool
Mais(uit blik)
Champignons(uit pot)
Verse groenten als je hebt(sla, spinazie, avocado, bloemkool, erwten, edamame, sperziebonen, etc.)
Smaak & crunch
Ansjovis
Feta(in blik of pot)
Olijven
Kappertjes
Zongedroogde tomaten
Ingemaakte citroenen
Zilverui of Amsterdamse ui
Augurk
Jalapeños
Worst / chorizo
Tonijn, makreel, sardientjes, andere vis(vers gevangen of uit blik)
Gekookt ei
Ricotta(zelf gemaakt van melkpoeder of houdbare melk en citroensap)
Haloumi
Gedroogd fruit
Nootjes
Dressing
Olijfolie
Sesamolie
Balsamicoazijn, andere azijn
Honing
Mosterd
Citroensap, citroenschil
Ras el hanout
Sumak
Za’atar
Venkelzaad(evt. geroosterd)
Karwijzaad
Edelgistvlokken
Miso
Instructions
Kies 1 á 2 uit elke categorie, gooi ze bij elkaar in een grote bak
Notes
Van m'n zus geleerd: bonen uit blik zijn extra lekker als je ze roostert in de oven, met olijfolie en ras-el-hanout of andere kruiden. Ze poffen dan en worden lekker knapperig.